Kapusta: Připravte si z ní salát, kterému neodoláte

Kapusta obsahuje opravdu mnoho cenných látek, najdeme v ní zejména vitamíny B1, B2, B3 a ceněnou kyselinu listovou, dále obsahuje vitamín C nebo vitamíny K a E.

Kromě toho je plná minerálních látek, na našem stole by tak neměla určitě chybět. Kapusta se dá konzumovat nejen vařená či dušená, ale výborně chutná i za syrova, připravit si z ní můžete tak například i svěží a chutný salát. I když kapustě normálně neholdujete, s naším receptem si ji určitě zamilujete. Do salátu můžete přidat vše, co vám chutná.

Kapustový salát se smetanou

Suroviny:

  • 1 hlávka mladé kapusty,
  • 1 větší cibule,
  • 1 kelímek zakysané smetany,
  • 1 kelímek majonézy,
  • kukuřice,
  • sůl a pepř.

Postup:

  1. Kapusta by měla být mladá, vybíráme tedy jen světle zelené lístky. Omyjeme ji, a poté pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. Pokrájenou kapustu s cibulí smícháme v míse a dobře nasolíme. Poté necháme zeleninu odležet alespoň dvě hodiny.
  4. Kapusta a cibule po nasolení hezky změknou, poté k nim přidáme kukuřici, která může být buď sterilovaná, nebo vařená.
  5. Dále přimícháme kelímek smetany a kelímek majonézy, všechno řádně promícháme, a popřípadě ještě dochutíme troškou soli a pepře.
  6. Hotový salát necháme v chladu uležet po dobu několika hodin.

Kapustový salát se smetanou můžeme podávat jako hlavní chod, pokud k němu přidáme čerstvé pečivo. Výborně chutná ale i jako příloha k masovým pokrmům.

Tip: Do salátu je možné přidat také na kostky nakrájené a osmahnuté kuřecí prsíčka nebo orestovanou slaninku. Salát tak dostane výraznější chuť a skvěle zastoupí právě hlavní chod na večeři či oběd. V odlehčené verzi receptu pak můžeme nahradit majonézu smetanovým bílým jogurtem. Nebojte se přidat také další druhy čerstvé zeleniny, salát pak získá pestrou barvu.

Dobrou chuť.

Zdroj: tasteofhome.com

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.