Ředkvičková pomazánka – Recepty jednoduše a rychle

Ředkvičková pomazánka s celozrnným pečivem může tvořit zdravou snídani, svačinu i večeři. Pomazánka z ředkviček chutná lahodně a je velmi rychlá. Vyzkoušejte zdravý recept.

Přemýšlíte, jak do dětí dostat zdravou večeři? Pak jim zkuste připravit skvělou a lahodnou tvarohovou pomazánku s ředkvičkami.

Pomazánka je opravdu hotová za pár minut a pochutná si na ní celá rodina. Ředkvičky jsou navíc velmi zdravé, obsahují mimo jiné beta-karoten, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík nebo měď, z vitamínů jmenujme hlavně vitamíny C, B1, B2 a B6. Známy jsou pro své léčebné účinky a také proto, že podporují imunitu. Navíc výborně chutnají. Připravte dětem chutnou a výživnou pomazánku k snídani nebo jako zdravou večeři.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Suroviny

  • 2 svazky čerstvých ředkviček
  • 1 vanička polotučného tvarohu (klidně můžete nahradit i čerstvým sýrem Lučinou)
  • 2 lžíce smetanového bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • sůl
  • 1 lžička čerstvé citrónové šťávy
  • pažitka na ozdobu

Postup

  1. Ředkvičky si očistíme, otrháme listy, omyjeme je a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Pozor na to, že ředkvičky pouští hodně vody, pomazánka by tak mohla později hodně zřídnout. Po nastrouhání je tak lepší je ihned nasolit a nechat je pár minut odpočinout, pustí vodu – a tu je dobré vymačkat a odlít.
  3. Máslo si necháme trošku změknout, a poté jej v míse ušleháme společně s tvarohem a smetanovým bílým jogurtem.
  4. Přidáme nastrouhané ředkvičky, citrónovou šťávu a všechno důkladně promícháme.
  5. Podle chuti ještě dosolíme, případně můžeme přidat i špetku pepře.

Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a dozdobíme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Pokud nám zbyly ještě nějaké ředkvičky, můžeme je pokrájet na kolečka a dozdobit porce i jimi.

Tip: Pokud chcete pomazánku podávat dětem, udělejte jim večeři zábavnou a zajímavou. Z plátku chleba vyřežte nebo vykrojte hlavu zvířátka a potřete pomazánkou. Plátky ředkviček pak poslouží jako uši.

Dobrou chuť. 

Zdroj: food.com


Vyzkoušejte další recepty na pomazánky

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.