Jaké občerstvení zvolit na galavečer?

0
212
Zdroj foto: Fotosr52 / Shutterstock.com

Velké akce jako je uvedení nové značky nebo výročí firmy si žádá i řádnou oslavu. Na takové akci nesmí chybět dobré jídlo, které bude i patřičně naservírované. Pojďte se podívat, jaké možnosti při podobných akcích máte.

Jídlo sice není to hlavní, proč by měli na vaši akci hosté přijít, ale nebudeme si nic nalhávat, často tomu tak je. Aby odcházeli hosté spokojení, měli byste mu věnovat náležitou pozornost.

Teplý raut

Teplé jídlo je základ, jak doma, tak na večírcích. K rautovým stolům s teplými pokrmy vždy žádejte od cateringové firmy personál. Jídla se totiž musí udržovat ve správné teplotě, většinou to znamená použití speciálních rautových vařičů. Kromě toho na velkých akcích mají na sobě lidé sváteční oblečení, je tedy praktické, aby jim obsluha pomohla. V mnoha případech je i lepší, když tento typ jídel obsluha i servíruje. Vypadají na talířích lépe a zároveň předejdete zbytečnému zašpinění ubrusů na rautových stolech.

Studený raut

U lahůdek na studeném rautu nehrozí opaření ani polití omáčkou, hosté si nabírají sami dle libosti. Studený raut bývá ještě pestřejší než teplý a ideálně by měl dávat možnost ochutnat kousek od každého. Myslete na to, že na večírku se většinou jídlo konzumuje při konverzaci, proto by měly na studeném rautu převládat miniaturní porce.

Servírovaná večeře

Pokud pořádáte gala večer, je vhodné, dovést akci k dokonalosti. K takovým akcím se hodí slavnostní servírovaná večeře. Každý z hostů má své pevné místo u slavnostně prostřeného stolu, kde nechybí bílé dlouhé ubrusy a pořádná dávka elegance. Tento způsob podávání občerstvení patří mezi nejnáročnější na přípravu. Jako hostitel se musíte poprat s možnými alergiemi a výživovými omezeními svých hostů. Z toho důvodu je praktické předem poslat hostům menu, aby měli možnost se na to, co je čeká, připravit, případně si vybrat. 

Bar s nápoji

Rozhodně by neměl chybět wellcome drink a přípitek. Většinou ale vše nekončí u jedné skleničky šampaňského nebo prosecca. Hosté si při těchto příležitostech rádi dopřejí míchané koktejly nebo alkoholické speciality. Při plánování tedy rovnou přemýšlejte i nad vhodnými kombinacemi jídla a pití. Kromě toho se vám může hodit barmanská show do programu večírku, řada cateringových firem tento typ občerstvení nabízí v podobě mobilních barů s širokou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů.

Při pořádání akce mějte stále na paměti téma a důvod, proč akci pořádáte. Z toho vám vyjdou i tipy na dekorace případně celý program. Díky tomu budete mít i snazší výběr cateringové firmy. Na té opravdu nešetřete a poptejte spolehlivé profesionály. Jinak by vás mohla čekat ostuda, která by mohla mít dopad nejen na vyznění akce, ale i na pověst vaší firmy v budoucnu.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Prosím, sem zadejte své jméno