Piškotové řezy s ovocem a želatinou: Jednoduchý recept

Piškotové řezy s ovocem a želatinou jsou velmi rychlý a snadný recept, který vás osvěží během letních dnů. Nejlépe chutná s čerstvým ovocem. Vyzkoušejte tento lehký letní dezert.

Honí vás mlsná? Pak neváhejte a připravte si velmi rychlé a lehké piškotové řezy s ovocem a želatinou, po kterých se u vás doma jen zapráší.

Pokud náhodou ovoce nemáte čerstvé, nevadí. I to kompotované vám v kombinaci se smetanou a lehkým piškotovým těstem bude jistě chutnat. Tenhle řez je na letní období prostě skvělý.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové řezy s ovocem jsou velmi jednoduchý a rychlý koláč. Nadýchané piškotové těsto a ovoce s želatinou jsou zárukou výborné chuti a svěžího letního dezertu.

Suroviny

  • 1 kostka tuku na pečení
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • 1 plechovka kompotovaného ovoce (pokud máte ovoce čerstvé, určitě volte to)
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 balíčky želatiny

Postup

Nadýchané piškotové těsto si připravíme podle následujícího postupu:

  1. Nejprve si do větší mísy rozklepneme vajíčka a utřeme dohladka s tukem na pečení. Je lepší nechat tuk trošku změknout a pro snadnější manipulaci jej rozkrájet na menší kousky.
  2. Do utřeného tuku s vejci pak přidáme vanilkový cukr a moučku.
  3. Všechno dobře promícháme, a poté přidáme i mouku a kypřící prášek.
  4. Těsto dobře zpracujeme, můžeme ručně, ale pokud to jde, je lepší těsto nechat ušlehat šlehačem na tu správnou konzistenci.
  5. Připravíme si pekáč, který buďto dobře vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme pečicím papírem. Jemné piškotové těsto pak vlijeme na připravený pekáč a dáme jej péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
  6. Po upečení je dobré nechat piškot pár minut vychladnout.
  7. Piškot následně potřeme zakysanou smetanou, k té je možné přidat trošku cukru, aby byl dezert sladší.
  8. Připravíme si ovoce dle chuti – dezert skvěle chutná s jahodami nebo malinami, ale přidat můžete jakékoliv ovoce, které máte rádi.
  9. Ovoce jemně poklademe na vrstvu zakysané smetany pěkně vedle sebe.
  10. Posledním krokem je příprava želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu, jakmile začne houstnout, potřeme jí ovocnou vrstvu dezertu.
  11. Nakonec necháme dezert v chladu ztuhnout a můžeme podávat.

Po nakrájení je možné jednotlivé kousky piškotových řezů dozdobit například snítkou čerstvé máty.

TIP: Výborné jsou i piškotové řezy s mascarpone, stačí v receptu zaměnit zakysanou smetanu za mascarpone.

Zdroj: tastemade.com

Vyzkoušejte také

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.