Těstovinový salát: Recept na rychlý oběd

Někdy má člověk dostatek času si s přípravou oběda pohrát, jindy potřebuje uvařit něco rychlého. Jestliže nestíháte, máme pro vás tip na těstovinový salát, který je hotový během krátké doby.

Recept na těstovinový salát

Klasické těstoviny, vaječné i bezvaječné, jsou ze tří čtvrtin tvořeny sacharidy, takže hodně zasytí. Aby bylo jídlo vyvážené, je vhodné k nim přidat také bílkoviny a vlákninu. Jako další přísadu k těstovinám lze tedy dát drůbeží maso i zeleninu. S tím ovšem počítá i náš recept. Pochopitelně by neměly chybět ani tuky. Jejich roli může sehrát majonéza.

Suroviny

Na jednu porci počítejte přibližně se 100 g těstovin. Ideální jsou vřetena, můžete ale použít i kolínka. Vlákninu nám budou představovat 2 ks zelené papriky a 2 ks rajčat, proteiny zase drůbeží maso – steaky nebo prsa. Záleží na vás, čemu dáváte přednost. Steaky jsou šťavnatější než prsa. Jako koření si připravte sůl, černý mletý pepř. S tím si vystačíte. Jako zálivku lze použít majonézu smíchanou se zakysanou smetanou.

Postup práce

Těstoviny uvaříte podle návodu v osolené vodě a scedíte. Mezitím, co se těstoviny vaří, si připravíte drůbeží maso. Nakrájené maso opečete na rostlinném oleji, podlijete vodou a podusíte do měkka. Bude to trvat přibližně 40 minut. Možná méně. V mezičase, co čekáte na změknutí masa, se pusťte do krájení zeleniny, která dáte do salátové misky. Doplníte podušeným masem a uvařenými těstovinami. Vše osolíte podle potřeby a ochutíte mletým pepřem. Kdo má rád, může přidat i utřený česnek, ale nemusí být. Na závěr přijde zálivka z majonézy a zakysané smetany.

Směs velmi dobře promícháte a necháte vychladit. Pokud pospícháte, lze se do jídla pustit ihned. Ale lepší je nechat těstovinový salát chvíli odležet, aby se jednotlivé chutě navzájem prolnuly a vzniklo jídlo, které nebude mít chybu.

Zdroj info: allrecipes.com


Tipy na další těstoviny

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.