Těstovinový salát jako rychlý oběd, který zasytí

Někdy má člověk dostatek času si s přípravou oběda pohrát, jindy potřebuje uvařit něco rychlého. Jestliže nestíháte, máme pro vás tip na těstovinový salát, který je hotový během krátké doby.

Těstovinový salát je syté jídlo

Klasické těstoviny, vaječné i bezvaječné, jsou ze tří čtvrtin tvořeny sacharidy, takže hodně zasytí. Aby bylo jídlo vyvážené, je vhodné k nim přidat také bílkoviny a vlákninu. Jako další přísadu k těstovinám lze tedy dát drůbeží maso i zeleninu. S tím ovšem počítá i náš recept. Pochopitelně by neměly chybět ani tuky. Jejich roli může sehrát majonéza.

Co budete potřebovat k přípravě těstovinového salátu

Na jednu porci počítejte přibližně se 100 g těstovin. Ideální jsou vřetena, můžete ale použít i kolínka. Vlákninu nám budou představovat 2 ks zelené papriky a 2 ks rajčat, proteiny zase drůbeží maso – steaky nebo prsa. Záleží na vás, čemu dáváte přednost. Steaky jsou šťavnatější než prsa. Jako koření si připravte sůl, černý mletý pepř. S tím si vystačíte. Jako zálivku lze použít majonézu smíchanou se zakysanou smetanou.

Postup práce

Těstoviny uvaříte podle návodu v osolené vodě a scedíte. Mezitím, co se těstoviny vaří, si připravíte drůbeží maso. Nakrájené maso opečete na rostlinném oleji, podlijete vodou a podusíte do měkka. Bude to trvat přibližně 40 minut. Možná méně. V mezičase, co čekáte na změknutí masa, se pusťte do krájení zeleniny, která dáte do salátové misky. Doplníte podušeným masem a uvařenými těstovinami. Vše osolíte podle potřeby a ochutíte mletým pepřem. Kdo má rád, může přidat i utřený česnek, ale nemusí být. Na závěr přijde zálivka z majonézy a zakysané smetany.

Směs velmi dobře promícháte a necháte vychladit. Pokud pospícháte, lze se do jídla pustit ihned. Ale lepší je nechat těstovinový salát chvíli odležet, aby se jednotlivé chutě navzájem prolnuly a vzniklo jídlo, které nebude mít chybu.

Zdroj info: toprecepty.cz

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.