Hermelínová pomazánka: Recept na rychlou a snadnou pomazánku

Hermelínová pomazánka je jednoduchá, hotová za pár minut, ideální, když se ohlásí nečekaná návštěva. Jak připravit tu nejlepší pomazánku? Vyzkoušejte ověřený recept z hermelínu.

Hermelínová pomazánka patří mezi stálice pomazánek a náplní i přes svou výraznější chuť. Je také pomazánkou, kterou si můžete upravit přesně podle sebe, nemusíte se striktně držet žádného receptu.

Jednoduchá hermelínová pomazánka na chlebíčky

Tato jednoduchá hermelínová pomazánka je opravdu snadná, hotovou ji budete mít do deseti minut. Nepotřebujete žádné speciální suroviny, takže v situaci, kdy se vám ohlásí nečekaná návštěva je naprosto ideální.

Suroviny

  • 250 g hermelín (Camembert)
  • 60 g cibule
  • 20 g másla
  • 60 g zakysaná smetana
  • sůl, pepř a sladká mletá paprika

Postup

  1. Hermelín nastrouhejte na hrubé straně struhadla.
  2. Cibuli nakrájejte najemno.
  3. Všechny ingredience smíchejte dohromady vidličkou.
  4. Dochuťte solí, pepřem a špetkou mleté papriky.
  5. Ke zjemnění můžete přidat více zakysané smetany, případně ji vyměnit za majonézu.

Druhy

Jak již sám název napovídá, základem pomazánky je hermelín nebo také camembert. Nejlepší hermelínová pomazánka má však mnoho obměn. Do pomazánky můžete přidat téměř cokoliv, záleží na tom, co máte doma a jakým surovinám dáváte přednost.

hermelínová pomazánka recept
Zdroj obrázku: Racamani / Shutterstock.com

Poctivá hermelínová pomazánka

K hermelínu stačí přidat majonézu, sýr žervé, česnek, sladkou papriku, cibuli, hořčici. Všechno promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Fitness hermelínová pomazánka

Abyste si připravili tuto zdravou mňamku, nastrouhejte hermelín, přidejte nastrouhaný eidam, odtučněný tvaroh, nastrouhanou nivu, lučinu, hořčici a nesmí chybět sůl a pepř na dochucení.

Hermelínová pomazánka s paprikou a šunkou

K nastrouhanému hermelínu přidejte lučinu, máslo, nastrouhaný šunkový salám, protlačená vajíčka natvrdo přes mřížku, na malé kostičky nakrájenou papriku, jarní cibulku a sůl a pepř.

Tipy, jak pomazánku vylepšit

Hermelínová pomazánka na chlebíčky může být ještě o něco lepší, když do ní přidáte natvrdo uvařená vajíčka. Chuťově výraznější je hermelínová pomazánka s pomazánkovým máslem. Chuť také ovlivníte přidáním majonézy, bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Do pomazánky můžete také nastrouhat šunku, v tomto případě se pomazánka s čerstvým rohlíkem stane chutnou večeří.

Hermelínovou pomazánku si můžete jak namazat na chleba nebo čerstvý rohlík, tak ji využít k přípravě chlebíčku a jednohubek. Můžete jí také ale naplnit zeleninu, fantazii se meze nekladou.

Zdroj: cook-concept.com, food52.com


Vyzkoušejte další recepty na pomazánky

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.