Pikantní sýrová pomazánka nejen na chlebíčky, zkuste ji trošku jinak

Pikantní sýrová pomazánka je hodně oblíbená, hodí se na chlebíčky i jednohubky, připravit si ji ale můžete i jen tak třeba k čerstvému pečivu na večeři či na svačinu.
Připravovat se dá různě, někdo do ní přidává salám nebo šunku, skvělá je z taveného i strouhaného tvrdého sýru. Opravdu může mít mnoho obměn a pokaždé bude trošku jiná, ale také chutná. Pokud vám nevadí hodně aromatické sýry, vyzkoušejte si pikantní pomazánku udělat třeba z brynzy. Chuť pomazánky je hodně výrazná, ale určitě se s ní blýsknete na každé oslavě nebo při rodinné večeři.
Pikantní brynzová pomazánka
Suroviny
- 200g brynzy,
- 100g másla,
- 1 pikantní klobása,
- 4 stroužky česneku,
- čerstvé bylinky,
- mleté chilli.
Postup
- Máslo si necháme nejprve trošku změknout, abychom jej mohli lépe vmíchat k brynze.
- Změklé máslo dobře rozetřeme dohromady s brynzou, a poté přidáme nadrobno pokrájenou klobásku.
- Stroužky česneku si oloupeme a rozmačkáme, přidáme do pomazánky a promícháme.
- Pokud máme čerstvé bylinky, nasekáme si je nadrobno a přidáme také do pomazánky. Můžeme je vmíchat nebo nechat pouze na ozdobu. Pomazánka skvěle chutná například s bazalkou, využít se dají ale jakékoliv bylinky, co máme k dispozici.
- Kdo má rád hodně pikantní chuť, může přidat ještě špetku mletého chilli koření.
Tip
Do pomazánky lze přidat i nasekanou pažitku nebo nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Protože je brynza hodně chuťově výrazná, pomazánku dále už nesolíme. Brynza se pak dá nahradit i jinými sýry nebo pomazánkovým máslem, ne každý ji má rád.
Pikantní brynzová pomazánka se hodí pro slavnostní příležitosti, na chlebíčky nebo jednohubky, pomazánka ale skvěle chutná i s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem. Doplnit ji můžete i čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť!
Zdroj: bonappetit.com
Vyzkoušejte další recepty na pomazánky