Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem – Snadný recept

Žemlovka s tvarohem je oblíbený sladký oběd snad každého z nás, obzvláště dětí. Jablka a tvaroh zajistí, že bude žemlovka šťavnatá. Vyzkoušejte tradiční recept na žemlovku s jablky.

Klasická žemlovka se sněhem je tradiční sladký oběd našeho dětství. Žemlovka je ideální sladký oběd pro podzimní dny, kdy je sezóna jablek v plném proudu. Připravit si ji můžete mnoha způsoby as různými druhy ovoce. Asi největší klasikou je žemlovka s jablky a tvarohem a houska se sněhem. Přidat také můžete rozinky, hrušky, broskve, vše, co jen máte rádi.

My vám přinášíme tradiční recept na tvarohovou žemlovku.

Výborná žemlovka s tvarohem – jednoduchý recept

Právě touto dobrotou rády babičky odměňují svá vnoučata, když se k nim staví na návštěvu. Žemlovka s tvarohem a jablky nesměla chybět v žádné domácnosti! Už se těšíte, až se její vůně bude linout i u vás doma? Žemlovka s tvarohem je tou nejlepší odměnou pro vás i vaše děti.

Žemlovka s tvarohem
Zdroj foto: Corina Daniela Obertas / Shutterstock.com

Suroviny

Na žemlovku:

  • 9 rohlíků nebo 1 veku,
  • necelý litr mléka.

Na náplň:

  • 6 jablek,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 3 vejce,
  • 3 lžíce cukru,
  • 250 gramů tvarohu,
  • máslo,
  • lžičku skořice.

Postup

  1. Nejprve si nastrouhejte jablka na hrubém struhadle a promíchejte je s lžící cukru a skořicí.
  2. Poté si nachystejte pekáč a dobře ho vymažte máslem.
  3. Nyní si připravte tvarohovou náplň tak, že si ušleháte tvaroh s vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru a s vejci.
  4. Nyní budete skládat vrstvy: nejprve rohlíky namočené v mléce.
  5. Ty potřete tvarohovou náplní a zasypte vrstvou jablek.
  6. Pokračujte, až vám nezbydou žádné ingredience.
  7. Nahoře musí vždy být vrstva žemlí.
  8. Tu ještě zalijte zbylým mlékem a vložte na 40 minut do středně vyhřáté trouby.

Žemlovka s tvarohem je hotová, když je na povrchu jemně hnědá a křupavá. Její přípravu zvládnou i děti, můžete si ji tak nachystat společně. Nechte si chutnat.

Už se těšíte, až se pustíte do práce? Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem už se těší, až obohatí i vaši knihu receptů. Je to ideální způsob, jak dobře využít nesnědené rohlíky, které by jinak putovaly do koše.

Zdroj: allrecipes.com


Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.