Ředkvičková pomazánka, kterou máte hotovou za pár minut

Přemýšlíte, jak do dětí dostat zdravou večeři? Pak jim zkuste připravit skvělou a lahodnou tvarohovou pomazánku s ředkvičkami. K ní se nejlépe hodí čerstvé celozrnné pečivo.

Pomazánka je hotová opravdu za pár minut a pochutná si na ní celá rodina. Ředkvičky jsou navíc velmi zdravé, obsahují mimo jiné beta-karoten, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík nebo měď, z vitamínů jmenujme hlavně vitamíny C, B1, B2 a B6. Známy jsou pro své léčebné účinky a také proto, že podporují imunitu. Navíc výborně chutnají.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Suroviny:

  • Dva svazky čerstvých ředkviček,
  • jedna vanička polotučného tvarohu (klidně můžete nahradit i čerstvým sýrem Lučinou),
  • 2 lžíce smetanového bílého jogurtu,
  • 50 g másla,
  • sůl,
  • 1 lžička čerstvé citrónové šťávy,
  • pažitka na ozdobu.
Zdroj foto: PeterPike / Shutterstock.com

Postup:

  1. Ředkvičky si očistíme, otrháme listy, omyjeme je a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Pozor na to, že ředkvičky pouští hodně vody, pomazánka by tak mohla později hodně zřídnout. Po nastrouhání je tak lepší je ihned nasolit a nechat je pár minut odpočinout, pustí vodu – a tu je dobré vymačkat a odlít.
  3. Máslo si necháme trošku změknout, a poté jej v míse ušleháme společně s tvarohem a smetanovým bílým jogurtem.
  4. Přidáme nastrouhané ředkvičky, citrónovou šťávu a všechno důkladně promícháme.
  5. Podle chuti ještě dosolíme, případně můžeme přidat i špetku pepře.

Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a dozdobíme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Pokud nám zbyly ještě nějaké ředkvičky, můžeme je pokrájet na kolečka a dozdobit porce i jimi.

Tip: Pokud chcete pomazánku podávat dětem, udělejte jim večeři zábavnou a zajímavou. Z plátku chleba vyřežte nebo vykrojte hlavu zvířátka a potřete pomazánkou. Plátky ředkviček pak poslouží jako uši.

Dobrou chuť. 

Zdroj: food.com

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.