Tradiční francouzské brambory, které si zamilujete na první sousto

0
331
Zdroj foto: StockphotoVideo / Shutterstock.com

Snad v každé české kuchyni najdete recept na oblíbené francouzské brambory, které díky prolnutí skvělých chutí zachutnají každému členu domácnosti. Vyzkoušejte tento tradiční recept a připravte si typické a velmi lahodné francouzské brambory, které budete milovat po prvním soustu.

Francouzské brambory mají svou historii

Recept na francouzské brambory pochází z velmi známé kulinářské oblasti Francie, která se jmenuje Savojsko. Své oblíbence si brzy našel také v Česku, v dnešní době se tento pokrm velmi často připravuje jako hlavní pokrm připravovaný spolu s nakládanou okurkou, hlávkovým salátem nebo například kompotovanou červenou řepou.

Při přípravu francouzských brambor budete potřebovat:

  • 150 gramů uzeného masa,
  • 8 brambor,
  • 3 cibule,
  • 2 vejce,
  • sůl a pepř,
  • 100 gramů eidamu.
Zdroj foto: Dream79 / Shutterstock.com

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá

  1. Na začátku přípravy si oloupejte všechny brambory a nakrájejte je na menší kostičky. Najemno nakrájejte také cibuli a připravte si nastrouhaný sýr. Nakrájejte si také moravské uzené.
  2. Do tukem vymazané zapékací misky vložte brambory s cibulí a uzeným, promíchejte spolu se dvěma vejci a přidejte sůl i pepř dle chuti.
  3. Pokud máte všechny ingredience zamíchané a chutě jsou spojené, navrch nezapomeňte nasypat nastrouhaný sýr, velmi chutný bude 30% eidam.
  4. Rozehřejte si troubu na asi 180 °C a do rozehřáté trouby vložte zapékací misku. Pečte pokrm asi 30 minut, dokud povrch nebude dozlatova pečený.

Brambory jsou pečené za půl hodiny

Během půl hodiny, co se vám pečou výborné francouzské brambory, si připravte svěží a chutnou přílohu. Záleží na vás, jakou zvolíte, nejčastěji se k francouzským bramborám hodí nakládané kyselé okurky, kompot z červené řepy nebo hlávkový salát. Svěží chuť celého receptu můžete doplnit i o rajčata nebo výborný rajčatový salát.

Tato kombinace klasického receptu spolu se svěží zeleninou vás nadchne při prvním soustu.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Prosím, sem zadejte své jméno