Poradíme vám, podle čeho vybírat domácí pekárnu

0
255
Zdroj foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Přejete si, abyste se ráno probudili za vůně domácího chleba? Není nic jednoduššího než si jej bez práce připravit v domácí pekárně a nemuset chodit do obchodu.

Dopřejte si vůni lahodného chleba z těch nejlepších ingrediencí. Podle čeho si vybrat domácí pekárnu, abyste byli spokojeni?

Domácí chléb nad zlato

Máte už taky po krk předražených chlebů z obchodu, které dávno postrádají kvalitu a vůni? Domácí pekárna vám opět připomene, jak může být chléb lahodný. Pokud máte navíc v plánu připravovat chléb i více členům domácnosti, budete nadšeni, jak snadné to může být.

Domácí pekárna chleba upeče ve vámi stanovený čas, provoní vám krásně celý byt, a budete si stoprocentně jisti, že ingredience, ze kterých je chleba tvořen, jsou skutečně kvalitní.

Dáte si lahodný žitný chléb s chia semínky, bezlepkovou dobrotu nebo klasický nadýchaný chléb? Pojďte se podívat, co potřebujete vědět, aby vaše domácí pekárna splňovala vše, co si přejete.

Zdroj foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Jak velkou dobrotu si dáte?

Už se těšíte, až si připravíte své první recepty? Domácí pekárna vám upeče, co si jen budete přát. Pouze si nejprve stanovte, zda vám postačí malý bochníček, nebo budete potřebovat pořádně velký chléb. Na trhu jsou totiž přístroje, které vám dokážou upéci pecen chleba ve váhovém rozmezí půl kila až 1800 gramů. A to je hodně velký rozdíl. Nejprve si tedy odpovězte na otázku: Pro kolik lidí budu chleba péct? A také se hodí přihodit ještě podotázku: Jak často chci péct? Máte? Výborně, jdeme dál.

Kolik programů budu potřebovat?

Už tedy víte, jak velký bude vámi upečený chleba. Domácí pekárna však nemusí sloužit pouze k výrobě tohoto druhu. Třeba se ve vás probudí skrytý pekař a rozhodnete se, že si kromě klasického bochníku dopřejete i něco jiného. Proto se hodí například mít i další funkci, kterou je pečení bezlepkového chleba. Ten má jiný průběh celého kynutí i pečení.

Nechcete v pekárně pouze péct chleba? Nebojte se, je toho mnohem více, co zvládne dobrá domácí pekárna! Recepty na džemy, pečivo s použitím kypřícího prášku, příprava těsta na pizzu – to vše dokáže ten správný stroj.

Zdroj foto: Daniel Krason / Shutterstock.com

Budu péct v noci?

Máte v plánu se ráno probudit k čerstvě upečenému chlebu? Nejlepší domácí pekárna pro vás bude ta, která nabízí funkci odložený start. Tuto funkci nabízí mnoho přístrojů, ale co je dobré si pohlídat, je i jejich hlučnost. Například levnější dvouhákové plastové pekárny jsou poměrně hlučné, takže by vás váš osobní pekař zřejmě v noci místo klidného pečení pořádně budil a štval. Proto se dobře podívejte na to, jak hlučná je vámi zvolená domácí pekárna. Diskuse uživatelů vám také hodně napoví.

Jaký bude materiál pečicí nádoby?

Už jen kousek, a i u vás doma bude vonět čerstvý chléb. Domácí pekárna už je téměř vybraná. Pouze si ještě potřebujete odpovědět na otázku z jakého materiálu bude pečicí nádoba. Nejčastější je teflonová forma, která je nenáročná na údržbu a lze z ní chléb dobře vyklopit. Její nevýhodou je, že ji lze snadno poškrábat, proto vždy používejte vhodné pomůcky.

Máte v plánu si připravit toustový chléb? Domácí pekárna vám jej ráda připraví. Například keramická forma je novinkou, která zajistí, že se povrch jen tak nepoškrábe. Keramika i teflon se vyrábějí stejným postupem, kdy je na vnitřní část nastříkán právě buď keramický, nebo teflonový povrch.

Chcete vědět, jaká je v současnosti nejvíce oblíbená domácí pekárna? Recenze uživatelů říkají, že top povrch pečicí mísy je nerez. Takovou mísu nelze poškrábat, a je tak prakticky nezničitelná. I tento povrch však má své nevýhody – například to, že se chléb k míse může připéct.

Domácí pekárna je skvělý způsob, jak si denně dopřát čerstvé pečivo té nejlepší kvality.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Prosím, sem zadejte své jméno