Jak vybrat domácí pekárnu tak, aby vám sloužila dlouhá léta?

Chcete se ráno probouzet za vůně domácího chleba? Není nic jednoduššího než si ho připravit v domácí pekárně. Domácí pekárna je výborný pomocník, který ocení celá rodina.

Dopřejte si vůni lahodného chleba z těch nejlepších ingrediencí. Podle čeho si vybrat domácí pekárnu, abyste byli spokojeni?

Čerstvý chléb z domácí pekárny

Máte už taky po krk předražených chlebů z obchodu, které dávno postrádají kvalitu a vůni? Domácí pekárna vám opět připomene, jak může být chléb lahodný. Pokud máte navíc v plánu připravovat chléb i více členům domácnosti, budete nadšeni, jak snadné to může být.

Domácí pekárna chleba upeče ve vámi stanovený čas, provoní vám krásně celý byt, a budete si stoprocentně jisti, že ingredience, ze kterých je chleba tvořen, jsou skutečně kvalitní.

Dáte si lahodný žitný chléb s chia semínky, bezlepkovou dobrotu nebo klasický nadýchaný chléb? Pojďte se podívat, co potřebujete vědět, aby vaše domácí pekárna splňovala vše, co si přejete.

Velikost chleba

Už se těšíte, až si připravíte své první recepty? Domácí pekárna vám upeče, co si jen budete přát. Pouze si nejprve stanovte, zda vám postačí malý bochníček, nebo budete potřebovat pořádně velký chléb. Na trhu jsou totiž přístroje, které vám dokážou upéci pecen chleba ve váhovém rozmezí půl kila až 1800 gramů. A to je hodně velký rozdíl. Nejprve si tedy odpovězte na otázku: Pro kolik lidí budu chleba péct? A také se hodí přihodit ještě podotázku: Jak často chci péct? Máte? Výborně, jdeme dál.

Domácí pekárna zvládne mnohem více

Už tedy víte, jak velký bude vámi upečený chleba. Domácí pekárna však nemusí sloužit pouze k výrobě tohoto druhu. Třeba se ve vás probudí skrytý pekař a rozhodnete se, že si kromě klasického bochníku dopřejete i něco jiného. Proto se hodí například mít i další funkci, kterou je pečení bezlepkového chleba. Ten má jiný průběh celého kynutí i pečení.

Nechcete v pekárně pouze péct chleba? Nebojte se, je toho mnohem více, co zvládne dobrá domácí pekárna! Recepty na džemy, pečivo s použitím kypřícího prášku, příprava těsta na pizzu – to vše dokáže ten správný stroj.

Domácí pekárna umí péct i v noci

Máte v plánu se ráno probudit k čerstvě upečenému chlebu? Nejlepší pekárna pro vás bude ta, která nabízí funkci odložený start. Tuto funkci nabízí mnoho přístrojů, ale co je dobré si pohlídat, je i jejich hlučnost. Například levnější dvouhákové plastové pekárny jsou poměrně hlučné, takže by vás váš osobní pekař zřejmě v noci místo klidného pečení pořádně budil a štval. Proto se dobře podívejte na to, jak hlučná je vámi zvolená domácí pekárna. Diskuse uživatelů vám také hodně napoví.

Materiál pečicí nádoby

Už jen kousek, a i u vás doma bude vonět čerstvý domácí chléb. Domácí pekárna už je téměř vybraná. Pouze si ještě potřebujete odpovědět na otázku z jakého materiálu bude pečicí nádoba. Nejčastější je teflonová forma, která je nenáročná na údržbu a lze z ní chléb dobře vyklopit. Její nevýhodou je, že ji lze snadno poškrábat, proto vždy používejte vhodné pomůcky.

Máte v plánu si připravit toustový chléb? Domácí pekárnička vám jej ráda připraví. Například keramická forma je novinkou, která zajistí, že se povrch jen tak nepoškrábe. Keramika i teflon se vyrábějí stejným postupem, kdy je na vnitřní část nastříkán právě buď keramický, nebo teflonový povrch.

Chcete vědět, jaká je v současnosti nejvíce oblíbená domácí pekárna? Recenze uživatelů říkají, že top povrch pečicí mísy je nerez. Takovou mísu nelze poškrábat, a je tak prakticky nezničitelná. I tento povrch však má své nevýhody – například to, že se chléb k míse může připéct.

Domácí pekárna je skvělý způsob, jak si denně dopřát čerstvé pečivo té nejlepší kvality.

Zdroj: bbcgoodfood.com

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.